Δευτέρα
19 Φεβρουαρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Στα χέρια της Fujifilm η αμερικανική Xerox

01 Φεβρουαρίου 18 - RE+D magazine
Στα χέρια της Fujifilm η αμερικανική Xerox

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

PROPRIUS

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Η ιαπωνική εταιρεία Fujifilm Holdings αναμένεται να εξαγοράσει την αμερικανική Xerox Corp έναντι $6,1 δισ. ενσωματώνοντάς την στην υφιστάμενη κοινοπραξία τους για να ενισχύσει το μέγεθος και να μειώσει το κόστος της, εν μέσω μείωσης της ζήτησης για εκτυπώσεις γραφείου.

 

Η εξαγορά, σημειώνεται σε μία περίοδο που η Xerox ήταν υπό πίεση να βρει νέες πηγές ανάπτυξης, καθώς δυσκολεύεται να επανασχεδιάσει τη δραστηριότητά της, εν μέσω φθίνουσας ζήτησης για εκτυπώσεις γραφείου. Η Fujifilm προσπαθεί, επίσης, να βελτιστοποιήσει τη δραστηριότητά της παραγωγής αντιγράφων με μεγαλύτερη έμφαση σε υπηρεσίες για υποδομές παραγωγής αντιγράφων.

Η ενοποίηση της έρευνας και ανάπτυξης, οι προμήθειες και άλλες λειτουργίες θα επέτρεπαν στη Fuji Xerox να εξοικονομήσει τουλάχιστον 1,7 δισ. δολάρια έως το 2022, ανέφεραν οι δύο εταιρείες.

Η Fujifilm ελέγχει σήμερα το 75% της Fuji Xerox, της κοινοπραξίας που ιδρύθηκε πριν από 50 χρόνια και πλέον, η οποία πουλά προϊόντα παραγωγής φωτοαντιγράφων και υπηρεσίες στην περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού.

Οι δύο εταιρείες ανέφεραν ότι η Fuji Xerox θα ξαναγοράσει το μερίδιο αυτό από τη Fujifilm έναντι περίπου 6,1 δισ. δολαρίων, με τραπεζικό δανεισμό. H Fujifilm θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα αυτά για να εξαγοράσει το 50,1% των νέων μετοχών της Xerox. Τα σχέδια προβλέπουν την ολοκλήρωση της συμφωνία περί τον Ιούλιο - Αύγουστο, πρόσθεσαν.

Η ενοποιημένη εταιρεία θα διατηρήσει το όνομα Fuji Xerox και θα γίνει θυγατρική της Fujifilm με διπλά κεντρικά γραφεία στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία και θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Επικεφαλής θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Xerox Τζεφ Γιάκομπσον, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Fujifilm Σιγκετάκα Κομόρι θα είναι ο Πρόεδρος της εταιρείας.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas