Δευτέρα
26 Φεβρουαρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Νέο κτίριο €72 εκατ. θα στεγάσει τη Βουλή της Κύπρου

07 Νοεμβρίου 17 - RE+D Magazine
Νέο κτίριο €72 εκατ. θα στεγάσει τη Βουλή της Κύπρου

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Σύγχρονο, λειτουργικό και αξιοπρεπές κτίριο για τις ανάγκες της επιθυμεί η κυπριακή Βουλή.

 

Σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια της Βουλής, Βασιλική Αναστασιάδου, το κόστος της ανέγερσης του νέου κτιρίου είναι €72 εκατ. και στο σύνολό του αναμένεται να είναι έτοιμο έως το 2023.

«Μετά την αξιολόγηση των προσφερόμενων λύσεων έχουμε καταλήξει στην επιλογή της ανέγερσης νέου κτιρίου της Βουλής στον χώρο που απαλλοτριώθηκε παλαιότερα» ανέφερε η κ. Αναστασιάδου, υπενθυμίζοντας πως το 1994 είχε διεξαχθεί αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, στο οποίο το πρώτο βραβείο είχε δοθεί στην ομάδα μελέτης του αρχιτεκτονικού γραφείου Κυθρεώτης και Συνεργάτες. Τα σχέδια εκείνα είχαν αναθεωρηθεί το 2009, όταν επίκειτο η ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο, ωστόσο ούτε σε εκείνη τη φάση προχώρησε το έργο.

Όπως σημείωσε η κ. Αναστασιάδου, το 2009 το προϋπολογισθέν κόστος ανερχόταν σε 100 εκατομμύρια ευρώ, πλην όπως η ίδια τόνισε έγιναν προσαρμογές τέτοιες, που να κατεβάζουν το κόστος στα 72 εκατομμύρια.Σε ό,τι αφορά το υφιστάμενο κτίριο, είπε πως θα αξιοποιηθεί κατάλληλα ως παλαιό κτίριο, με διάφορες χρήσεις.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas