Δευτέρα
26 Φεβρουαρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ανοίγει στον Πειραιά το Ταμείο Αποζημιώσεων IOPC

31 Οκτωβρίου 17 - RE+D magazine
Ανοίγει στον Πειραιά το Ταμείο Αποζημιώσεων IOPC

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

Eurobank Property Services

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Δημήτρης Ανδρίτσος

Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank Property Services
Το Διεθνές Ταμείο Αποζημιώσεων από Ρύπανση Πετρελαίου (International Oil Pollution Compensation, IOPC), ανοίγει γραφείο στον Πειραιά για την υποβολή των αξιώσεων που προέκυψαν από την ρύπανση που προκλήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου, από το δεξαμενόπλοιο «Αγιά Ζώνη ΙΙ».

 

Το γραφείο θα λειτουργεί, από την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017, στην οδό Σκουζέ 26 στον 4ο όροφο και θα στελεχωθεί από Έλληνες, προκειμένου να εξασφαλίσει την εύκολη και έγκαιρη υποβολή όλων των αξιώσεων αποζημίωσης.
Ομάδα από ειδικούς στις αξιώσεις έχει προσληφθεί και όλα τα σχετικά έγγραφα θα παρέχονται τόσο στα Αγγλικά όσο και στα Ελληνικά.

Ιδιώτες, συνεταιρισμοί, εταιρίες, ιδιωτικοί ή δημόσιοι φορείς που επηρεάστηκαν από την βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και θέλουν να διεκδικήσουν αξίωση, μπορούν να βρουν αναλυτικές οδηγίες σχετικά με το πώς θα το κάνουν, στην ιστοσελίδα του IOPC Funds. Ραντεβού μπορούν να οριστούν απευθείας με το Γραφείο Υποβολής Αξιώσεων ώστε να συζητηθούν μεμονωμένα οι αξιώσεις.

Για την απόδοση αποζημίωσης, οι ζημίες πρέπει να οφείλονται σε ρύπανση από πετρέλαιο από το «Αγία Ζώνη ΙI» και να έχουν προκαλέσει μια ποσοτικοποιημένη οικονομική ζημία. Ο αιτών πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξει το ποσό της ζημίας του με την προσκόμιση οικονομικών καταστάσεων ή άλλων κατάλληλων αποδεικτικών στοιχείων. Το Διεθνές Ταμείο Αποζημιώσεων από Ρύπανση Πετρελαίου (IOPC Funds) είναι δύο διακυβερνητικοί οργανισμοί (Ταμείο του 1992 και Συμπληρωματικό Ταμείο), με έδρα το Λονδίνο, οι οποίοι παρέχουν αποζημίωση για ζημία από πετρελαϊκή ρύπανση που οφείλεται σε διαρροή πετρελαιοειδών από δεξαμενόπλοια. Η Ελλάδα είναι κράτος μέλος τόσο του Ταμείου του 1992 όσο και του Συμπληρωματικού Ταμείου του 2003.

Σε κάθε περιστατικό θαλάσσιας ρύπανσης, αρχικά πρέπει ο εφοπλιστής και οι ασφαλιστές του να καλύπτουν τις αξιώσεις που προκύπτουν. Ωστόσο, σύμφωνα με τη σύμβαση του 1992 για την αστική ευθύνη (1992 Civil Liability Convention), το ποσό αυτό είναι περιορισμένο. Ο ρόλος των ταμείων IOPC, όταν απαιτείται, είναι να παρέχει κάλυψη πέρα από την περιορισμένη ευθύνη του πλοιοκτήτη / ασφαλιστή. Οι ιδιοκτήτες του «Αγία Ζώνη ΙΙ» έχουν ασφαλιστική κάλυψη έως και €5εκατ.

Η Ελλάδα επωφελείται από το υψηλότερο επίπεδο προστασίας που διατίθεται στα μέλη των Ταμείων IOPC. Τα Ταμεία IOPC συστάθηκαν για να στηρίξουν τα θύματα των πετρελαιοκηλίδων σε περιόδους ανάγκης και το κάνουν αυτό από το 1978. Τα τελευταία 40 χρόνια, τα Ταμεία IOPC έχουν συμμετάσχει σε 150 περιστατικά, με περίπου €660 εκατ. να καταβάλλονται στους αιτούντες.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas