18 Φεβρουαρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Κυνηγά αγοραστές για τα περιουσιακά της στοιχεία η Air Berlin

17 Αυγούστου 17 - RE+D magazine
Κυνηγά αγοραστές για τα περιουσιακά της στοιχεία η Air Berlin

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο γερμανικός αερομεταφορέας Air Berlin βρίσκεται σε συνομιλίες με τρεις αεροπορικές εταιρίες, μεταξύ των οποίων και η Lufthansa, αναζητώντας αγοραστές για τα περιουσιακά της στοιχεία, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Τόμας Βίνκελμαν στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), χωρίς να δίνει συγκεκριμένα ονόματα.

 

Και οι τρεις εταιρίες είναι ευυπόληπτες «σε ό,τι αφορά την οικονομική τους κατάσταση, επαρκώς μεγάλες για να προσφέρουν στην Air Berlin ένα εξασφαλισμένο μέλλον και ενδιαφέρονται να κρατήσουν τη Γερμανία ως τη βάση των δραστηριοτήτων», δήλωσε ο Βίνκελμαν στην εφημερίδα.

Η Air Berlin, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Γερμανίας, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης την Τρίτη, αφού ο βασικός της μέτοχος, η Etihad Airways, αποφάσισε να μην στηρίξει πλέον οικονομικά ύστερα από χρόνια ζημιογόνας λειτουργίας. Σύμφωνα με τον Βίνκελμαν, οι διαπραγματεύσεις αφορούν τα περιουσιακά στοιχεία της μονάδας Niki, την οποία η Etihad είχε αγοράσει νωρίτερα φέτος από την Air Berlin έναντι 300 εκατ. ευρώ.

Η Lufthansa έχει επιβεβαιώσει ότι βρίσκεται σε συνομιλίες για να αποκτήσει μέρος των δραστηριοτήτων της Air Berlin, ενώ, σύμφωνα με πηγή, στις διαπραγματεύσεις συμμετέχει και η easyJet. Η γερμανική αεροπορική εταιρία Condor της Thomas Cook ανακοίνωσε χθες ότι είναι έτοιμη να αναλάβει «ενεργό ρόλο» στην αναδιάρθρωση της Air Berlin, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Βίνκελμαν στοχεύει σε μια συμφωνία με δύο ή περισσότερους αγοραστές έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas