25 Φεβρουαρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Στα $7 δισ. το κόστος κατασκευής του Turkish Stream

09 Φεβρουαρίου 18 - RE+D magazine
Στα $7 δισ. το κόστος κατασκευής του Turkish Stream

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε

Oργανισμός - ΕΛΛΑΔΑ

NAI Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom ανέβασε το κόστος του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream στα $7 δισ. ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Gazprom Αντρεί Κρουγκλόφ κατά την διάρκεια εκδήλωσης στο Λονδίνο.

 

«Αρχικά είχαμε πει ότι το κόστος της κατασκευής μπορεί να είναι 6 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά τώρα θεωρούμε ότι θα φθάσει τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια» δήλωσε ο Κρουγκλόφ.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της δανειοδότησης, αλλά όπως είπε, με δεδομένη την υπάρχουσα πραγματικότητα, το πιθανότερο είναι ότι ο αγωγός Turkish Stream θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από την Gazprom και εν συνεχεία μέσω ομολόγων που θα εκδοθούν όπως έγινε στην περίπτωση του Nord Stream”.

Τον Ιανουάριο η Gazprom είχε λάβει την άδεια από την τουρκική κυβέρνηση για να προχωρήσει στην κατασκευή της δεύτερης γραμμής του θαλασσίου τμήματος του αγωγού. Οι επενδύσεις που θα κάνει η Gazprom στην κατασκευή του Turkish Stream το 2018 εκτιμάται ότι θα φθάσουν τα 182,4 δισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ) σε σχέση με τα 93 δισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 1,3 δισεκατομμύριο ευρώ) που είχαν επενδυθεί το 2017. Παλαιότερα η Gazprom προγραμμάτιζε να επενδύσει το ποσό των 11,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι θα κατασκευάζονταν τέσσερις γραμμές του αγωγού.

Τον Μάιο του 2017 η Gapzrom άρχισε την κατασκευή του θαλασσίου τμήματος του αγωγού στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας. Το έργο προβλέπει ότι ο αγωγός φυσικού αερίου θα ξεκινάει από τα ρωσικά παράλια της Μαύρης Θάλασσας, θα φθάνει υποθαλάσσια στην Τουρκία και εν συνεχεία θα καταλήγει στην ελληνοτουρκική μεθόριο. Το μήκος του θαλασσίου τμήματος του αγωγού θα φθάνει τα 930 χιλιόμετρα ενώ το χερσαίο του τμήμα στο τουρκικό έδαφος τα 180 χιλιόμετρα.

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas