22 Οκτωβρίου 2017
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Μέρισμα €0,082 ανά μετοχή δίνει η Interamerican

18 Σεπτεμβρίου 17 - RE+D magazine
Μέρισμα €0,082 ανά μετοχή δίνει η Interamerican

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

PROPRIUS

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Τη διανομή μερίσματος στους μετόχους της, για τη χρήση του 2016, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, ανακοίνωσε η INTERAMERICAN.

 

Το σύνολο του μερίσματος ανέρχεται σε 10,05 εκατ. ευρώ προ φόρου (0,082 ευρώ ανά μετοχή) και θα καταβάλλεται από τις 22 Σεπτεμβρίου και μετά. Η εταιρεία είχε κλείσει το 2016 με λειτουργικά κέρδη 21,1 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται, ότι σχεδόν απόλυτος μέτοχος της INTERAMERICAN είναι ο ολλανδικός όμιλος ACHMEA, που διαθέτει ίδια κεφάλαια 9,9 δισ. ευρώ (31/6/2017) και αναπτύσσει χρηματοοικονομικές-ασφαλιστικές δραστηριότητες στις Κάτω Χώρες, την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Σλοβακία, την Ιρλανδία και την Αυστραλία.

«Έχουμε την ιδιαίτερη ικανοποίηση να αποδίδουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μέρισμα στους μετόχους μας, επιβεβαιώνοντας με την κερδοφορία -παρά τις δύσκολες συνθήκες- την πορεία βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας.

Σταθερός στόχος μας είναι να παράγουμε αξία για τους μετόχους, σε ανταπόδοση της εμπιστοσύνης με την οποία περιβάλλουν την εταιρεία και της υποστήριξης που μας παρέχουν. Θέλουμε να εμπνέουμε στους μετόχους μας το αίσθημα της ουσιαστικής και αποτελεσματικής εστίασης στον πελάτη και της ικανότητας να εξελισσόμαστε και να προσαρμοζόμαστε, δημιουργώντας αξία, ευρύτερα, για το σύνολο των ενδιαφερομένων μερών» τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της INTERAMERICAN, Γιάννης Καντώρος.

Η INTERAMERICAN, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου που πρόσφατα δημοσιοποίησε, συνεχίζει να βρίσκεται σε πορεία κερδοφορίας και κατά το 2017, με κέρδη προ φόρων 15,5 εκατ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη 10,1 εκατ., επιτυγχάνοντας, ταυτόχρονα, υψηλή κεφαλαιοποίηση (212,5 εκατ. ευρώ) που αποτελεί εγγύηση αξιοπιστίας και φερεγγυότητας.

Η φερεγγυότητα της INTERAMERICAN, βάσει των προβλέψεων του Solvency ΙΙ, ανέρχεται στο 202% για την εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων, στο 169% για την εταιρεία Ζωής και στο 136% για την εταιρεία Βοήθειας, βελτιωμένη σε σχέση με το 2016.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas